Arkiv

Kunsten å bevege seg

Vi starter opp med et skrik.

Og så løfter vi en hånd eller beveger en finger.

Glipper med øynene eller sparker med beina. Snart ligger vi og rugger i barnesenga, griper etter rangler, dytter kosedyr.

Og så begynner vi å bevege oss i verden; krabbe, prøver å reise oss, faller, reiser oss igjen, krabber videre.

Snart kan vi gå. Løpe. Klatre. Sykle. Svømme. Danse. Elske. 

Gjennom hele livet beveger vi oss, kroppen vår er skapt for den slags. Den er så bra konstruert at det er nærmest ikke er grenser hva den kan få til.

UFULLSTENDIG MANIFEST

UFULLSTENDIG MANIFEST FOR DEN  SOM SKRIVER TEATER

To uker i januar har GF hvert år besøk av et dusin studenter fra Forfatterlinja i Bø, vår oppgave er å gi dem en innføring i det å skrive dramatikk, noe mange av dem ikke har gjort før. Gjennom en intensiv arbeidsperiode setter vi opp alle de scenetekster, dialoger, skisser, pitcher etc som de produserer. Dette arbeidet har fått meg til å sammenfatte noen egne erfaringer med det å skrive for teater, jeg har formet det som et slags tabloid manifest.

INNSPURT: PØBEL I PELS

Pøbel i pels #2

Jeg jobber for tida seint og tidlig med Jesper Halles "Pøbel i pels", det er en urban juleberetning fri for dompapper og engler, som har premiere på Riksscenen 9. desember. Mitt ansvar er regi. En masse bra folk bidrar. Musikken er ved Odd Nordstoga, Georg Buljo og Andreas Ljones. Koreografi: Silje Onstad Hålien, Camilla Tellefsen og Mathias (fra Subsdans). Kostymeansvarlige er Guro Dale og Elisabeth Guttormsen. Og på scenen slår følgende kvartett seg løs: SIlje O Hålien, Andreas Ljones, Leif Arild Sanden, Eirik Velle Strand og Marit Synnøve Berg.

Pøbel i pels

Pøbel i pels #3

Og da er prøvene i gang på Jesper Halles Pøbel i pels på Riksscenen Schouskvartalet. Med livlig musikk av bl.a. Odd Nordstoga, herlige animasjoner og felespell av Andreas Ljones. På scenen: en opplagt kvartett bestående av Silje Onstad Hålien, Eirik Eirik Risholm Velle, Marit Synnøve Berg og Leif Arild Sanden. Samt dansere fra Camilla Tellefsen og Mathias kule Subsdans crew. M .fl. «Kom igjen, katta, kom igjen!»

Vi spiller fredag 9.12, lørdag 10.12 (utsolgt) og søndag 11.12 (få bill).

Høstturne

Reisen til Venezia (2016)

Vi er for tiden på Telemark og Vestfoldturne med vår versjon av Bjørg Viks stykke. 14. oktober spiller vi i Sentrum kulturhus i Langesund.

Reisen til Venezia med Grenland Friteater er en sorgmunter komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten. Grenland Friteater, som runder 40 år i 2016, satte opp igjen stykket i forbindelse med Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i juni i 2016.