Bohm & Bøhmer goes Germany

Theaterwerkstatt i Hannover skal sette opp Balladen om Bohm & Bøhmer neste år.

Jeg har hatt to tyske agenter; altså sånne som pusher scenetekster på passende offer. Først Skandinavia Verlag i Berlin som fikk solgt Aldriverden til Theater Junge Generation i Dresden, de laget en fin (og lang) oppsetning under tittelen Kleiner August i 1993. Jesper Halle og jeg drog ned dit (med tog!) for å se på resultatet. Stod visstnok på repertoaret i flere år.

Siden har jeg skiftet agentur – nå er det Volker Quandt på Harlekin Theaterverlag i Tubingen som har ansvaret for min dramatikk i tyskspråklig område. Han har fått flere av mine stykker for barn & unge oversatt, men napp har det ikke blitt. Ikke før nå: Det tredve år gamle (og visstnok) vel respekterte frigruppen Theaterwerkstatt i Hannover skal sette opp Balladen om Bohm & Bøhmer neste år, nærmere bestemt i mai.

Og Sverige!

Og som ikke det var nok: det kom melding om at det lille turnerende Teater Francatrippa i Sverige også skal sette opp Bohm & Bøhmer i løpet av 07. Det var to napp på en høstuke det. Ikke verst.

Hvorfor blir jeg glad?
Fordi det er show å tenke på at en scenetekst du har begått får et forlenget liv utover norske gymsaler og samfunnshus. (Hvor den er blitt spilt mye i 05/06 i sør-norge i Grenland Friteater/Det Åpne Teater sin produksjon.) At den lever videre i et annet språkområde og kanskje finner sitt publikum der er en veldig hyggelig tanke.

Kanskje venter en ny togtur mot Tyskland til våren…
Alternativt Sverige.