Omkring Kurt

Spredte ord og tanker om arbeidet med Erlend Loes Kurt – under åpen himmel.

- Hvorfor Kurt koker hodet?

Fordi det er en tekst med et enestående muntert trøkk fra ende til annen. Dessuten har den noe vesentlig på hjertet. Den kombinasjonen skal man lete godt etter; det er ikke ofte begge de kravene oppfylles. Det er sjelden man ler høyt når man leser et teatermanus, det er vanligvis tørt lesestoff. Under Kurt lo jeg godt opptil flere ganger. Sist det skjedde var da jeg leste Den Innbilt Syke av Moliere for opptil flere år siden.

- Hva har Kurt-forestillingen på hjertet?

Erlend Loes fornøyelige beretning viser på en humoristisk og noe naiv måte møte mellom to kulturer. Det handler om at vi er redde for det og de nye og de nye er redde for oss. Vi syns de er rare og de syns vi er rare. Og så handler det selvsagt om kjærlighet. Og vennskap. Og triksing med truck. Og litt om bærsj. Og mye om leverpostei.

- Hvor spiller dere?

På kaia selvsagt. PMV. Blant trucker og kraner og containere. Ikke noe juks her i gården, ekte omgivelser, ekte opplevelser. Ekte folk med!

- Og hvordan skal dere lage denne oppsetningen? Hva satser dere på?

Vi skal pøse på med uanede doser spilleglede, truck-kjøring av høy klasse, uslitelig teamarbeid og en ubrutt serie med ustanselige glimt i øyet.

- Hvis du skulle selge Kurt på en setning. Hva sier du?

Gå ikke glipp av Grenland Friteaters Kurt; Telemarks største, tyngste og villeste familieforestilling noensinne. Og så at premieren er 14. juni. Hver dag kl 21.30. Spilles under hele PIT. Billetter kan bestilles på Grenland Friteater 35 55 66 88.