«Ute» er ute

Ute (2006)

Stolt Vik utgir bok på Transit Forlag.

Vik er stolt.
Hvorfor er Vik stolt?
Fordi han har holdt den nye boka si i hånda og det kjentes fint. Han synes den er så pen. Og så er de god å holde i. Dessuten har den så stilige illustrasjoner av Nina Resch, den er ikke for dyr, selv om den er innbundet. Og så innbiller han seg at det står noe i den, noe som er verdt å bli satt, korrekturlest, trykket, plassert mellom to stive permer og bragt ut til folket. Og lest. Eller aller helst spilt.

Baksideteksten er han spesielt nøgd med, den har forlaget skrevet, den går sånn:

Ute

Ute rommer tre ulike, men samtidig sammenfallende scenetekster som med stigende krav til modenhet retter seg mot barn og unge. Balladen om Bohm & Bøhmer har siden premieren på Det Åpne Teater blitt spilt flere hundre ganger på scener rundt om i landet. Sneglegutten gikk til topps i den nasjonale manuskonkurransen «100 og nå». Scener fra Smørehall 2 er Lars Viks ferskeste og mest krevende scenetekst, som også kan leses som en frittstående fortsettelse av de to første.

«Balladen om Bohm & Bøhmer»

  • To forsofne fyrer uten slips og fast bopel slår tida i hjel med å fortelle hverandre historier. Men bak historier om grusomme kjemper og dumme prinser lurer spørsmålene: Hvem er vi? Hvor går vi? Og hva gjør vi egentlig her?

«Sneglegutten»

  • Det er natt og stjerneklart. Under den Store Karlsvogna møtes ei katte­jente og en hundegutt. Hun har en tusing i lomma og han har et forlatt hundehus. Men hva gjør to tiåringer ute så sent? Og hva er tristere enn regn, halvfulle ballonger og snauklipte epletrær?

«Scener fra smørehall 2»

  • Alle bærer vi på historier som skal fortelles, på floker som det skal greies opp i. Da omstreiferne Inga og Jekken dumper over ungdommene Jo og AG, forvandles en nedlagt smørehall til en møteplass for dronninger og sjeler på avveier, for flakkede skygger og knuste hjerter, for gammelt verktøy, olje, fett og støv.

Ute vil bli solgt i gode bokhandler og på turne & festivalspillinger med Grenland Friteater.

Og du kan bestille den på denne linken: Vidarforlaget: Ute [404].