Balladen om Bohm & Bøhmer

Det Åpne Teater i samarbeid med Grenland Friteater presenterer en forestilling for Den Kulturelle Skoelsekken: «Balladen om Bohm & Bøhmer» av Lars Vik.

Bohm og Bøhmer våkner til en ny dag blant tomkasser. Hva skal de finne på idag? Begge er arbeidsløse, bryggeriet er kjøpt av storkapitalen. Hva er meningen med livet?

Gradvis tar de tak i hverandre, i sin tilværelse og sine historier. De forteller, spiller og utfordrer seg selv og hverandre gjennom en håndfull morsomme og tankevekkende historier ­ som alle på ulikt vis berører selve kjernen i tilværelsens gåte, og som også tar for seg samfunnets organisering og tingenes tilstand ­ kapital og politikk. De nærmer seg motvillig den siste skansen, frykten for døden, som ligger under som selve motoren i stykket. Hvordan er det mulig å ikke frykte selveste døden?

I mange av Bohm og Bøhmers historier er det barna som løser tilsynelatende uløselige problemer. Balladen om Bohm & Bøhmer er skrevet for barn i alle aldre fra 8 år og oppover.

Regi: Franzisca Aarflot
Skuespillere: Helge Sveen og Rune Temte, (http://www.temte.no/).

Balladen om Bohm og Bøhmer har fått spesiell aktualitet etter naturkatastrofen i Asia. Betydningen av fortellinger som middel til å bearbeide følelser og hendelser er et tema som plutselig angår oss med ny styrke. Av og til kommer teatret og virkeligheten helt utilsiktet tettere på hverandre - og dette er et slikt tilfelle.

Premieredagen åpner også www.bohmogbohmer.no [finnes ikke], som er prosjektets hjemmeside, hvor barn kan gå inn og fortelle sine egne historier. I forbindelse med forestillingen arrangeres det også et gratis fortellerverksted for barn lørdag 15. januar kl. 12.00-14.00.

Scenekunst.no sin anmeldelse finnes her: scenekunst.no: Om eventyr og livets gåter-

Forestillingen spilles:
Det Åpne Teater 13. - 22. januar
Haugesund Teater 29. januar
Vårslippet, Horten, februar
Kulturtorget i Bø, april
Teatermarkedet i Sandefjord, mai
Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival 10. - 17. juni

Ledig for turne i den kulturelle skolesekken etc. 2005-2006.
Kontakt Grenland Friteater for info tlf 35 55 51 69.

Pressebilder kan lastes ned fra www.bohmogbohmer.no [finnes ikke], foto ved Chris Lightfoot.

Arkiv-kategori: