BIKUBEN

lars_og_bikuben_25.jpg

En interaktiv turneforestilling for alle over fire år. Mottoet er minimal teknikk, maksimalt nærvær. 

På scenen: en godt voksen mann med en bikube på hjul. Det skal snart vise seg at bikuben rommer overraskelser som musikk, vannverk og kokemuligheter. Og fortellinger. I et nært og finurlig samspill med publikum diktes fram en aldri så liten livshistorie om en mann som kjemper seg til alt - og som mister alt, unntatt en bikube... 

For ganske nøyaktig 30 år siden laget jeg soloforestillingen "Fritjof Fomlesen", den har jeg spilt siden. Samme år hadde Teatret Møllen i Danmark premiere på "En biting" av Jakob Mendel og Gitte Kath, dette er den norske og bearbeidede versjonen av den klassiske barneforestillingen. 

Bikuben hadde førpremiere på Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival sommeren 2019, og har siden uregelmessig blitt på skoler (for 1. og 2 klasse), for de eldste i barnehagen og som åpne familieforestillinger på kulturhus og små scener. Festivaler. Uhyre enkel teknikk, begrenset antall publikum, varighet 35-40 min, (avhengig av publikums deltagelse). Hvis mulig turnerer jeg pr sykkel.

 

Bikuben (foto Dag Jenssen)
Bikuben (foto Dag Jenssen), med Lars Vik

 

Manus: Gitte Kath og Jakob Mendel (Teatret Møllen, DK)

Oversettelse/bearbeidesle & skuespiller: Lars Vik

Regi: Geddy Aniksdal 

Teknologisk oppfinner: Einar Otterstad

Maler: Maria Løkken 

Produsent: Tobias Vik (post@teateravvik.no), 993 92 143

For alle over fire år, begrenset antall publikum.

 

PRODUSERT AV TEATER AVVIK. CO-PRODUSENTER: GRENLAND FRITEATER OG TEATER IBSEN. 

Støttet av spenn.no, og Bergenstiftelsen

Bikuben er en turnevennlig forestilling, der situasjonen og geografien tillater der benytter jeg sykkel på turne. Ellers farter jeg rundt i en liten Berlingo varebil. .