Tanker om høstens arbeid

Når sommerferien pakkes bort, hva kommer da?

Høsten

Det har vært en fabelaktig sommer – og ferie. Jeg har praktisert en suveren mix av arbeid og lediggang, stillstand og bevegelse, alenehet og fellesskap. Og så har det jo vært ubegrenset med sol på disse kanter. Sånn sett ønsker jeg klimaforandringene velkommen.

Men nå begynner det å ligne høst – og det betyr arbeid. Og hva er det nå som står på programmet. Jeg har en følelse av at det er en passe mix av tette og åpne rom i almanakken.

Stedsans. 4.-9. sept går By:vandringen av stabelen. Der har jeg først og fremst ansvar for å få bakgårdsoperaen Fæulavene Veit II opp å stå igjen. Dessuten har jeg fungert som en slags husskribent for vandringen og levert diverse tekster til småinnslag, sanger og ramsende gale monolger.

Fomlesen dukker opp her og der, når tidpunkt og situasjon er rett. Jeg skal gjøre noen lokale innslag i september og oktober og i Bergen først i desember. «Ikke for mykje, ikkje for lite, nett passeleg.» Og så er det et større utenlandsk gjestespill på gang. Litt hemmelig ennå.

Skriveøkter skulle det med andre ord bli god tid til innimellom. Jeg har noen ideer og spede begynnelser…

Reiser. Eneste som er helt sikkert er at jeg skal sykle en uke i Puglia først i oktober. Så får vi se.